Nyheder / EU 22. oktober 2024

Vækst i EU’s elbilsalg i september

image description

Elbilsalget i EU oplevede en lille stigning i september efter flere måneder med ingen eller negativ vækst. På trods af septembers vækst er elbilsalget år til dato stadig knap 6 procent lavere end sidste år.

I september 2024 kom 809.163 nye biler  europæiske veje. Det er 6,1 procent færre end i september 2023, men det europæiske bilsalg i 2024 holder, trods enkelte udsving, samme stabile salgsniveau fra 2023 med en lille fremgang på 0,6 procent. Knap 8 millioner nye biler er kommet til i EU i 2024. I Danmark oplevede man tværtimod fremgang i bilsalget i september med en mindre stigning på 4,6 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

“Det europæiske bilsalg har været udfordret de seneste måneder, og september blev ingen undtagelse. Markedet kan dog stadig godt hamle op med salgsniveauet fra sidste år, og det er godt nyt, at vi snart runder 8 millioner nye biler i EU i 2024. Samtidig ser det danske marked fortsat sundt ud, og det er vi meget tilfredse med,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Efter flere måneder med ingen eller negativ vækst steg elbilsalget igen i september måned. Der blev sat strøm til 139.702 nye elbiler i EU i sidste måned, og det er en stigning på 9,8 procent sammenlignet med september 2023. Det er den højeste stigning siden februar 2024, hvor salget steg med 10 procent. På trods af et godt elbilsalg i sidste måned er salget af eldrevne biler i år faldet med 5,8 procent sammenlignet med 2023.

“Det er positivt, at den nedadgående kurve i elbilsalget er blevet brudt i september måned. Der er både fremgang i salget på det tyske og det spanske marked, som begge fylder meget i de europæiske tal. Vi har set, at flere lande er blevet klar over vigtigheden af de økonomiske incitamenter og politiske tiltag, hvis der skal rykkes på den grønne omstilling, og det er tydeligt i de internationale statistikker, at det har store konsekvenser, hvis initiativerne opgives for tidligt. Vi håber, at stigningen i september varsler en ny udvikling for EU’s elbilsalg,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Yderligere oplysninger

Citater mv.
Mads Rørvig
Adm. direktør
Data mv.
Kristine Bonnerup Vind
Konsulent

FAKTA

Bilindustrien er arbejdsgiver for 13 millioner europæere. I den europæiske union bliver der produceret knap 13 millioner biler, hvor de største producenter er Tyskland, Spanien, Frankrig og Tjekkiet (2020). På globalt plan blev der solgt 63 millioner biler, hvoraf 15.7 procent af dem blev afsat i EU i 2020, ud af de 11.7 millioner motordrevne køretøjer, var størstedelen, 10 millioner, personbiler. 5.2 millioner biler blev eksporteret af EU i 2020 og prisen for disse biler var over 900 milliarder kroner.

Kildeangivelse

Mobility Denmark, ACEA

Pressefoto

Klik her