Nyheder / Politik 9. februar 2024

Ny aftale om nulemissionszoner glæder bilindustrien

image description

De Danske Bilimportører er glade for den nye politiske aftale, som giver kommunerne mulighed for at indføre nulemissionszoner.

Den nye politiske aftale, der vil give kommunerne lov til at indføre nulemissionszoner, er et vigtigt skridt i retningen mod en grønnere bilpark. Nulemissionszoner udelukker fossile biler, hvilket betyder mindre luftforurening samt klima- og miljøfordele.

Vi er rigtig glade for aftalen og ser frem til, at flere kommuner får muligheden for at indføre nulemissionszoner. Partikelforurening har flere negative konsekvenser, som nulemissionszonerne kan mindske,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Udover at miljøzoner kan mindske luftforurening, skaber de også et større incitament til at skifte den fossile bil ud med en grønnere bil:

Det er væsentligt, at kommunerne får mulighed for at træffe beslutning om nulemissionszoner nu, så de kan træde i kraft i 2030. Det giver bilejerne mulighed for at planlægge deres skift til elbil, så omstillingen bliver mere overskuelig. Flere vil søge over mod elbilen inden 2030, hvorfor de grønne effekter vil kunne ses tidligere,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Yderligere oplysninger

Mads Rørvig
Adm. direktør

Fakta 

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Kildeangivelse

Gengivelse af tekst: De Danske Bilimportører