Knap 24.000 ladepunkter klar til danskernes sommerferie

image description

Ved udgangen af juni måned kunne knap 24.000 ladepunkter findes på Danmarkskortet, hvilket er 83 procent flere end sidste år.

Hvor der ved begyndelsen af sommerferien sidste år var godt 13.000 offentligt tilgængelige ladepunkter i Danmark, er antallet siden vokset til 23.895. Det betyder, at der er næsten 11.000 flere steder i landet, hvor elbilen kan oplades, hvilket svarer til en stigning på 83 procent. Samtidig er antallet af lynladepunkter vokset til 3.212, hvilket svarer til en markant stigning på 182 procent sammenlignet med sidste år.

De mange nye ladepunkter er godt nye for de danske elbilister, og særligt nu hvor mange har sommerferie og tager væk hjemmefra. De offentligt tilgængelige ladestandere er afgørende for, at det er nemt at lade elbilen ude og hjemme, og flere ladestandere bidrager dermed til, at elbilen bliver et attraktivt valg, når der skal anskaffes ny bil,” siger Kristine Vind, Konsulent i Mobility Denmark.

Ved udgangen af juni fandtes der i Danmark 261.474 elbiler. Det er 79 procent flere end i juni 2023. Det betyder, at antallet af ladepunkter er vokset mere end elbilbestanden, hvilket betyder, at færre elbiler skal deles om hvert ladepunkt. Det resulterer i kortere ventetid ved ladestanderne og mere tilgængelig opladning for elbilisterne.

“Det er meget vigtigt, at opladning er let tilgængeligt, men derudover ligger også en vigtig politisk opgave i at sikre den nødvendige konkurrence på lademarkedet, så det er gennemsigtigt for forbrugerne. I sommerferien har mange brug for at benytte ladestandere udenfor bopælen og her kan det stadig være svært for nogle forbrugere at gennemskue, hvad der er den bedste og billigste løsning,” siger Kristine Vind, Konsulent i Mobility Denmark.

Mobility Denmark støtter Konkurrencerådets syv anbefalinger til bedre konkurrence på markedet for opladning af elbiler og har suppleret med yderligere forslag, som kan læses her. 

Mobility Denmark udsender hver måned en pressemeddelelse om antallet af ladestandere i Danmark på baggrund af data fra bilstatistik.dk og Zapup.eu Chargex Analytics.

Yderligere oplysninger

Kristine Bonnerup Vind
Konsulent

Mobility Denmark er brancheorganisation for bilproducenter, bilimportører, ladeoperatører, finansierings- og leasingselskaber samt delebilstjenster og biludlejning. 

Kildeangivelse

Mobility Denmark, bilstatistik.dk, Zapup.eu Chargex Analytics

Begrebsdefinition

Ladepunkter defineres her som udtag til ladekabler. Det vil sige, at en ladestander godt kan have flere ladepunkter.

Pressefoto

Klik her