Nyheder / EU 19. september 2024

Elbilsalget i EU var udfordret i august

image description

Elbilsalget på flere af EU’s store markeder tog et dyk i august, hvilket medfører konsekvenser for den grønne omstilling.

August bragte et mærkbart fald i bilsalget i EU, med i alt 643.637 nye biler på vejene, hvilket svarer til et fald på 18,3 procent sammenlignet med august 2023. På trods af den markante nedgang i august er bilsalget år til dato dog stadig i plus, med en stigning på 1,4 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det betyder, at der indtil videre er kommet 7.180.492 nye biler ud på EU’s veje i 2024.

August viste et relativt stort fald i bilsalget på tværs af EU’s markeder. Vi ser dog positivt på, at det samlede bilsalg stadig ligger over niveauet for sidste år, selvom de seneste måneder har været udfordrende,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Elbilsalget i EU fortsætter også sin nedadgående kurve. I august blev der registreret 92.627 nye elbiler, hvilket er et markant fald på 43,9 procent i forhold til samme måned sidste år. Det betyder, at elbilsalget år til dato ligger 8,3 procent lavere end sidste år. I Danmark voksede elbilsalget i august med 47,7 procent, hvilket viser en anden tendens end på flere af de øvrige EU-markeder.

Det er alarmerende at se elbilsalget falde så drastisk på flere store markeder. Det illustrerer i den grad, at det kan have store konsekvenser for elbilsalget, når afgørende incitamenter fjernes for tidligt. Det bliver særligt tydeligt nu, hvor fx Tyskland er i gang med at genindføre økonomiske incitamenter til at vælge elbil. Politiske tiltag som disse kan forhåbentlig bidrage til at vende udviklingen,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

 



Yderligere oplysninger

Citater mv.
Mads Rørvig
Adm. direktør
Data mv.
Kristine Bonnerup Vind
Konsulent

FAKTA

Bilindustrien er arbejdsgiver for 13 millioner europæere. I den europæiske union bliver der produceret knap 13 millioner biler, hvor de største producenter er Tyskland, Spanien, Frankrig og Tjekkiet (2020). På globalt plan blev der solgt 63 millioner biler, hvoraf 15.7 procent af dem blev afsat i EU i 2020, ud af de 11.7 millioner motordrevne køretøjer, var størstedelen, 10 millioner, personbiler. 5.2 millioner biler blev eksporteret af EU i 2020 og prisen for disse biler var over 900 milliarder kroner.

Kildeangivelse

Mobility Denmark, ACEA

Pressefoto

Klik her