Nyheder / Bilsalg 1. september 2024

Elbilen var danskernes foretrukne nye bil i august

image description

Elbilen har rundet magisk grænse, og er nu det mest populære drivmiddel i Danmark. Planer om nulemissionszoner i landets kommuner kan skubbe yderligere på efterspørgslen.

August måned 2024 bragte 12.854 nye personbiler på vejene i Danmark, hvilket er er lille tilbagegang i forhold til august 2023. Det betyder, at der år til dato er blevet registreret 110.694 nye biler i Danmark, hvilket er en lille stigning på 1,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

“Bilsalget i august byder på en lille tilbagegang. Vi forventer dog et fornuftigt samlet resultat for bilåret 2024. Vi glæder os over den store interesse for nye biler i Danmark,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Nulemissionszonerne vil sætte yderligere fart på elbilerne

Elbilsalget lå på et højt niveau i august. Der rullede 7050 nye elektriske køretøjer ud på vejene, hvilket svarer til en stigning på 48 procent sammenlignet med august i 2023. Elbilerne udgjorde dermed 55 procent af nybilsalget og er dermed det mest populære drivmiddel. De kommende nulemissionszoner, som man bl.a. har vedtaget i Århus, kan skubbe yderligere på udviklingen:

“Vi er nået til et punkt, hvor mere end halvdelen af de nye biler i Danmark kører på el, og det er godt nyt for den grønne omstilling. Vi forventer at udviklingen snart tager endnu et hop, når kommunerne får mulighed for at indføre nulemissionszoner.” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Top 10 modeller i august 2024

Mærke Model Antal
Skoda Enyaq iV 670
Tesla Model Y 572
Volkswagen T-Roc 510
Volkswagen ID.4 503
Audi Q4 e-tron 386
Volkswagen ID.3 357
Mercedes-Benz EQA 333
BMW 3’er 266
Tesla Model 3 239
Audi Q2 236

_

Kilde: bilstatistik.dk

Mobility Denmark udsender hver måned en pressemeddelelse om bilsalget i Danmark på baggrund af data fra bilstatistik.dk.

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: Mobility Denmark

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk


Fortsat stabile salgstal

Salget i august måned 2024 befandt sig på nogenlunde samme niveau som i august 2023. I august 2024 kom der 12.854 nye biler rundt i Danmark, og det er 697 færre end i august sidste år. Det svarer til et lille fald på 5,1 procent, men selvom salget i august måned kom lidt ned i tempo, er salgsniveauet i 2024 år til dato tilsvarende det fra 2023. Antallet af nyregistrerede biler er 1,5 procent højere end sidste år.

Elandel slår rekord

På trods af en mindre nedgang i personbilsalget, var salget af de eldrevne biler ikke til at bremse. Der blev indregistreret 7.050 nye elbiler i august, hvilket er 2.278 flere end i august 2023, og det svarer til en stigning på 47,7 procent. Elbilerne udgjorde en andel på 54,9 procent af de nyregistrerede personbiler i sidste måned, og det er den højeste elandel nogensinde. Den tidligere rekord for højeste elandel blev sat i december 2023, hvor 52,6 procent af de nyregistrerede biler var eldrevne.

Færre plug-in hybrider

Salget af plug-in hybrider fortsætter med at falde. I august måned blev der indregistreret 438 plug-in hybridbiler, og det er 798 færre end i august 2023. Dermed faldt antallet af nyregistrerede plug-in hybrider med 64,6 procent i august, mens salget år til dato er faldet med 59,9 procent.

Forklaringen bag plug-in hybridbilernes faldende popularitet skal bl.a. findes i udfasningen af rabatten i registreringsafgiften til plug-in hybrider. Der har desuden i de seneste år været tekniske fremskridt på elbilområdet, og udvalget af elbiler er også blevet større – en udvikling, som også har været med til at gøre elbilerne til et mere attraktivt valg.

Benzinbilerne er ikke længere de mest fortrukne

Elbilerne var endnu engang det mest populære drivmiddel, og de udgjorde 54,9 procent af salget. Elbilerne var også populære i august sidste år, men her udgjorde de kun en andel på 35,2 procent af nyregistreringerne. Sidste år var benzin stadig det mest fortrukne drivmiddel, men i august 2024 var benzinbilerne den næststørste gruppe af biler med en andel på 24 procent. Salget af benzinbiler er faldet med 35,8 procent sammenlignet med august sidste år. Salget af alle drivmidler, undtagen el, er faldet.

SUV'er dominerer i nyregistreringerne

De store biler bliver fortsat mere og mere populære i Danmark. I august var SUV’erne den mest populære biltype, og det var SUV C – Mellem, der var det klart mest fortrukne segment. SUV C udgjorde 32,6 procent af nyregistreringerne, og salget af denne type bil er steget med 6 procent sammenlignet med samme måned sidste år. De små biler falder derimod i popularitet. Især Segment B: Lille er blevet mindre med over 1.200 færre biler end sidste år. Det svarer til et fald i salget på 47,6 procent. Segmentfordelingen i sidste måned er generelt præget af den overordnede nedgang i salget i august.

Fordeling mellem leasing og køb

Fordelingen mellem køb, privatleasing og erhvervsleasing forbliver stort set uændret sammenlignet med sidste år. Leasing har gennem det seneste år været den mest populære anskaffelsesmetode, og det var også tilfældet i sidste måned. I august udgjorde leasing 59,9 procent af anskaffelserne. Her var erhvervsleasing mest populært med en andel på 33,2 procent af de samlede anskaffelser, mens privatleasing udgjorde 26,7 procent. Købsandelen i august måned lå på 40,1 procent.

Yderligere oplysninger

Citater mv.
Mads Rørvig
Adm. direktør
Data mv.
Kristine Bonnerup Vind
Konsulent

Fakta 

Mobility Denmark er brancheorganisation for bilproducenter, bilimportører, ladeoperatørerfinansierings- og leasingselskaber samt delebilstjenster og biludlejning. 

Kildeangivelse

Gengivelse af tekst: Mobility Denmark

Gengivelse af tal og statistik bedes kildeangivet: bilstatistik.dk