Nyheder / Politik 9. september 2024

19.000 ladepunkter i 2030: Københavns Kommune præsenterer ambitiøst budget

image description

Mobility Denmark roser Københavns Kommunes budgetaftale for 2025, der lægger op til en fordobling af udbuddet af ladestandere og en målsætning om 19.000 ladepunkter i 2030.

Københavns Kommune har netop præsenteret deres budgetaftale for 2025, som blandt andet omfatter ambitiøse tiltag for opsætning af nye ladestandere til elbiler. Budgettet sætter fokus på en fordobling af udbuddet af ladestandere og har en klar målsætning om at nå 19.000 ladepunkter inden 2030. Mobility Denmark ser positivt på denne udvikling, der bidrager til at fremme den grønne omstilling og gøre det nemmere for københavnere at vælge elbil i fremtiden.

Det er utroligt glædeligt at se, at Københavns Kommune tager ansvar for den grønne omstilling ved at sikre flere ladestandere i byen. Det er en afgørende forudsætning for, at flere borgere kan skifte til elbil, og med denne aftale skaber kommunen rammerne for flere grønne biler,” siger Allan Skytte Christensen, chefkonsulent i Mobility Denmark.

De høje ambitioner hos Københavns Kommune er nødvendige tiltag, fordi der er fart på elbilsalget. Mere end hver anden nye personbil i Danmark er en elbil, og det stiller krav til ladeinfrastrukturen. Mobility Denmark opfordrer samtidig til, at andre kommuner følger Københavns eksempel og investerer i flere ladestandere:

”Dette initiativ fra Københavns Kommune er et skridt i den rigtige retning, og vi håber, at flere kommuner vil lade sig inspirere. Vi skal sikre, at alle har mulighed for at lade deres elbil nemt og effektivt, og særligt de kommuner, hvor beboerne ikke har mulighed for at opsætte egen ladeboks, har et ansvar for flere offentlige ladestandere,” siger Allan Skytte Christensen, chefkonsulent i Mobility Denmark.

Yderligere oplysninger

Allan Skytte Christensen
Chefkonsulent
FAKTA

Mobility Denmark er brancheorganisation for bilproducenter, bilimportører, ladeoperatørerfinansierings- og leasingselskaber samt delebilstjenster og biludlejning.